HBO-serie från Luca Guadagnino och Bret Easton Ellis

Call Me By Your Name-regissören Luca Guadagnino och American Psycho-författaren Bret Easton Ellis ska skapa en HBO-serie ihop. Tillsammans ska de ge liv åt romanen The Shards.

Det är i en intervju med den spanska tidningen El Independiente som Bret Easton Ellis avslöjar att planen är att The Shards ska bli en HBO-serie bestående av tre säsonger med tio avsnitt vardera. American Psycho-författaren ska skriva manus till samtliga avsnitt själv och den för Call Me By Your Name Oscarsnominerade Luca Guadagnino ska enligt Bret Easton Ellis regissera några, om inte alla, avsnitt.

De längre tv-formatet gör det möjligt för Bret Easton Ellis att addera bihistorier som det inte fanns plats för i den nyutkomna romanen som i The Guardians recension i januari beskrevs som en inspirerad feberdröm.

The Shards är Bret Easton Ellis första roman på tolv år. Det är en metahistoria som utspelar sig i början av 1980-talet och följer Bret och hans privilegierade gymnasiekompisar i Los Angeles under en period då en seriemördare härjar i staden.

Luca Guadagnino har sedan tidigare en relation med HBO, där den italienska regissören för tre år sedan debuterade som tv-skapare med miniserien We Are Who We Are.