Trailer: Outlander säsong 5

Claire och Jamie kämpar för att hålla ihop familjen när kriget närmar sig i trailern för säsong 5 av Outlander. Den 17 februari är det premiär på Viaplay.

Den episka kärlekshistorian mellan Claire och Jamie intar första parkett i den nya trailern för den romantiska äventyrsserien som reser i tiden. Jamie (Sam Hueghan) slåss för att försvara det liv han skapat i Amerika och skydda dem som ser upp till hans ledarskap. Claire (Caitriona Balfe) använder sina moderna medicinska kunskaper och det hon vet om framtiden. Tillsammans kämpar de för sin familj och livet på Fraser’s Ridge allt medan det annalkande kriget hotar i bakgrunden.

Den amerikanska revolutionen är en del av historien och att försöka stoppa kriget skulle förändra framtiden för hela mänskligheten. “If we stop this fight now, America will never become America”, varnar dottern Brianna (Sophie Skelton) i trailern. Hon och maken Roger verkar heller inte helt överens om i vilket sekel de ska låta sitt barn växa upp.

Outlander femte säsong bygger på Diana Gabaldons femte bok i Outlander-sviten, The Fiery Cross (Det flammande korset), och drar igång på den amerikanska kabelkanalen Starz den 16 februari. Dagen därpå är det svensk premiär på Viaplay.