Claire och Jamie lockar rekordpublik

Kärlekshistorien mellan Claire och Jamie har fått tittarna att flockas till Outlander. Starz-serien öppnade säsong två med imponerande rekordsiffror.  

I det allt trängre tv-serielandskapet är det få serier som lyckas öka tittarsiffrorna markant om alls från en säsong till en annan. Outlander har inte bara ökat sin publik utan slagit sina egna tittarsiffror från den första säsongen med hästlängder. Premiäravsnittet i lördags sågs av 1,46 miljoner amerikaner. Det är en fördubbling jämfört med seriepremiären 2014 och en 50-procentig ökning jämfört med säsongsfinalen förra året.

I Outlander, som bygger på Diana Gabaldons framgångsrika bokserie, transporteras sjuksköterskan Claire Randall (Caitriona Balfe) från tiden för andra världskriget tillbaka till 1700-talets Skottland. Det är där hon möter skotten Jamie Fraser (Sam Heughan) – och tv-världens just nu hetaste kärlekspar föds. Den sprakande kemin mellan Caitriona Balfe och Sam Heughan är en av de största orsakerna till Outlanders växande skara dedikerade fans.

Säsong två, som tar Claire och Jamie till de fina salongerna i Paris (se trailer här), har precis haft premiär på Viaplay. För den som ännu inte upptäckt serien finns den första säsongen även på Netflix. Vår recension av säsong ett kan läsas här.