Trailer: Natasha Lyonne i Rian Johnsons Poker Face

Samtidigt som han är aktuell med Knives Out-uppföljaren Glass Onion så närmar sig Rian Johnsons tv-debut. Natasha Lyonne är en levande lögndetektor i trailern för mordmysteriet Poker Face. 

Knives Out- och Star Wars-regissören Rian Johnson är just nu högaktuell med filmen Glass Onion: A Knives Out Mystery på Netflix. Johnsons första tv-projekt är också ett pusselmysterium som han skapat, författat och regisserat. Poker Face handlar dock mer om “hur de fångas” än “vem gjorde det”.

Den amerikanska streamingtjänsten Peacock vann budgivningen och har beställt tio avsnitt av Poker Face som nu fått en trailer där allt kretsar kring Natasha Lyonnes huvudkaraktär, amatördetektiven Charlie Cale.

Charlie har en extraordinär förmåga att avgöra när någon ljuger. Hon ger sig ut på vägarna med sin vintage Plymouth Barracuda och vid varje stopp möts hon av ett nytt gäng karaktärer och märkliga brott som hon inte kan låta bli att lösa. Det ger henne också dödliga fiender, en av dem spelad av Benjamin Bratt.

Listan av gästskådespelare är lång. Förutom Benjamin Bratt introduceras bland andra Luis Guzmán, Adrian Brody, Cherry Jones, Chloë Sevigny, Ellen Barkin, Jameela Jamil, Joseph Gordon-Levitt, Judith Light, Nick Nolte, Ron Perlman och Tim Blake Nelson i trailern.

Natasha Lyonne (Russian Doll) skymtade till på Benoit Blancs skärm i Knives Out 2. I Poker Face spelar hon både huvudrollen och är med och producerar via produktionsbolaget Animal Pictures som hon äger ihop med SNL-veteranen och medproducenten Maya Rudolph.

“Jag ser mycket fram emot att gräva ner mig i den här roliga, karaktärsdrivna mysteriet-i-veckan-delikatess som jag växte upp med. Det är ”my happy place”. Att ha Nastasha som partner in crime är en dröm och vi har hittat det perfekta hemmet hos Peacock”, sa Rian Johnson i ett uttalande innan produktionen av Poker Face drog igång.

Poker Face får premiär den 26 januari hemma i USA. I Sverige är Skyshowtime hem för Peacock-serier och därmed det sannolika svenska streaminghemmet för Poker Face.