Trailer: Christoph Waltz leder arbetsplatssatir

Dubbelt Oscarsbelönade Christoph Waltz leder Amazon Prime-serien The Consultant. I teasern utvecklas relationen mellan konsulten och de anställda till en thriller.

Christoph Waltz karriär tog rejäl fart när Quentin Tarantino upptäckte den österrikiska skådespelaren och anlitade honom i Django Unchained och Inglorious Basterds. Waltz som även är tysk medborgare belönades med en birolls-Oscar för båda rollerna.

Nu är Christoph Waltz aktuell i en Amazon Prime-serie baserad på en roman av Bentley Little från 2015 som Waltz också är med och producerar. 

The Consultant är enligt beskrivningen en arbetsplatssatir som både bjuder på spänning och mörk humor. Skaparen och showrunnern Tony Basgallop (Servant) utforskar en olycksbådande arbetsrelation mellan chef och medarbetare, och ställer frågan hur långt vi är beredda att gå för att ta oss framåt i arbetslivet.

Christoph Waltz spelar den nya konsulten Regus Patoff som är inhyrd för att förbättra affärerna hos det app-baserade spelföretaget CompWare. De anställda ställs inför nya krav och utmaningar som sätter allt på sin spets … inklusive deras liv.

I rollistan finns även Nat Wolff (The Stand) som Craig, Brittany O’Grady (The White Lotus, säsong ett) som Elaine och Aimee Carrero (The Menu) som Patti.

Av den ödesmättade första teasern framgår att premiären sker den 24 februari. Alla åtta avsnitt av The Consultant släpps samtidigt.

“Med The Consultant har Tony Basgallop skapat någonting som består av lika delar vild humor och delikat spänning. Vi ser fram emot att samarbeta med honom och hela det kreativa teamet för att ta den här serien till våra Prime Video-kunder över hela globen,” har Vernon Sanders, head of television på Amazon Studios, sagt i ett uttalande.

Matt Shakman, Emmy-nominerad för WandaVision och The Great, är seriens regissör.