Trailer: Drogepidemi i mörka Hightown

Nya kriminalserien Hightown tar sitt avstamp i opiodkrisen i USA. Nu har Starz släppt den officiella trailern för den mörka serien som berättas ur ett kvinnligt perspektiv.

Hightown spelades in förra sommaren i Provincetown och är en mörk historia. Enligt seriens officiella synopsis utspelar sig berättelsen i det idylliska Cape Cod och följer en kvinnas resa mot nykterhet sammanflätat med en mordutredning. Monica Raymund (Chicago Fire) spelar Jackie Quiñones, en hårt festande agent för National Marine Fishers Service som får sitt liv omkullkastat när hon upptäcker en kropp på stranden – ännu ett offer för traktens opiodepidemi.

För att klara av att hantera traumat tar Jackie sina första steg mot ett drogfritt liv – tills hon blir övertygad om att det är upp till henne att själv lösa mordet och börjar vackla. Livet kraschar och sammanstrålar för alla som har kopplingar till mordet, som en påminnelse om precis hur komplicerat och dödligt ett beroende kan bli.

Monica Raymunds huvudkaraktär är enligt trailern queer precis som skådespelaren själv. I rollistan återfinns även James Badge Dale, Riley Voelkel, Shane Harper, Amaury Nolasco, Atkins Estimond och Dohn Norwood.

De två första avsnitten av Hightown har regisserats av Rachel Morrison som gör debut som regissör, men är en av branschens mest erkända fotografer. Morrison är en av få kvinnor som nominerats till en Oscar för bästa foto, för Mudbound 2017. Hon har även Black Panther på sitt foto-cv.

Hightown har premiär den 17 maj på den amerikanska kabelkanalen Starz och kommer till C More och Sverige med start den 24 juni.

Artikeln uppdaterad med svenskt premiärdatum 2020-05-17.