Trailer: Mae Whitmans sångdebut i Up Here

Mae Whitman tar ton i romantiska komediserien Up Here. Hon backas upp av Hamilton-regissören, manusförfattaren av Tick, Tick … Boom! och låtskrivarparet bakom Frozen.

Den 34 år unga Hollywood-veteranen Mae Whitman (Good Girls) debuterar som sångerska i Hulu-serien Up Here, som i Sverige hör hemma hos Disney+. Däremot är inte musikalgenren ny för hennes motpelare Carlos Valdes som gjorde debut på Broadway 2013 i musikalen Once.

De två spelar kärleksparet Lindsey och Miguel i en romantisk historia som utspelar sig i New York City 1999. Paret upptäcker att de själva är det enskilt största hindret för att finna lyckan tillsammans. Detta i form av minnen, tvångstankar, rädslor och fantasier som bor inne i deras egna huvuden. Lyssna till ditt hjärta, inte till rösterna i huvudet, är budskapet i Up Here.

Bakom kulisserna finns massor av musikalisk rutin. Manusförfattaren och showrunnern Steven Levenson svarade även för manuset till musikalfilmen Tick, Tick…Boom! För regin står Hamilton-regissören Thomas Kail och originalmusiken skrivs av låtskrivarmakarna Kristen Anderson-Lopez och Robert Lopez, kända bland annat för megahiten Let It Go från Frozen.

Up Here har svensk premiär på Disney+ den 24 mars.