Trailer: Leto och Hathaway i WeCrashed

Apple TV+ har släppt trailern för serien om den spektakulära Wework-kraschen. Anne Hathaway och Jared Leto har huvudrollerna i WeCrashed.

“Är du galen nog? Ja, det är jag nog” och “Du är en supernova”. Så låter det i den officiella trailern för WeCrashed, som bara är en av flera aktuella serier som bygger på fascinationen för de karismatiska entreprenörerna i Silicon Valley (läs mer här).

Riskkapitalisterna älskade Wework och den excentriska och karismatiska grundaren Adam Neumann, vars affärsidé co-working i praktiken handlade om att tjäna pengar på glorifierade kontorshotell. Start up-företaget var ett tag USA:s högst värderade bolag utanför börsen, men på blott sex veckor under 2019 gick Wework från en värdering på 47 miljarder dollar till bankrutt.

Apple-seriens titel är hämtad från podcasten WeCrashed, som är seriens förlaga. Enligt synopsis ska tv-serien ”följa girigheten under uppgången och det oundvikliga fallet för Wework, en världens högst värderade startups, och narcissisten vars kaotiska kärlek gjorde allt möjligt”.

Oscarsvinnarna Anne Hathaway och Jared Leto spelar Adam Neumann och hans fru Rebekah och är även med och producerar miniserien. Dessutom medverkar Kyle Marvin som medgrundaren Miguel McKelvey och America Ferrera som Elishia Kennedy, en briljant ung entreprenör som ansluter till Wework och får sitt liv omkullkastat.

WeCrashed har premiär på Apple TV+ den 18 mars.

Apple-serien är det andra tv-projektet om Wework. Sedan tidigare är också en serie under utveckling där tanken är att Nicholas Braun från Succession ska spela Adam Neumann. Den historien ska bygga på en bok av Wall Street Journal-reportrarna Eliot Brown och Maureen Farrell.