Rekordsnabb förnyelse av The Night Agent

The Shield-skaparen Shawn Ryans nya thrillerserie The Night Agent har blivit en omedelbar succé. Netflix har redan förnyat serien, blott sex dagar efter premiären.

Matthew Quirks konspirationsroman The Night Agent, som är seriens förlaga, har placerats i samma fack som tidiga böcker av John Grisham. Berättelsen handlar om en ung idealistisk FBI-agent som till varje pris måste stoppa en rysk mullvad som infiltrerat Vita huset, och på så sätt rädda Amerika från en katastrof.

Gabriel Basso (The Big C) spelar FBI-agenten Peter Sutherland som jobbar i Vita husets källare och har hand om en telefon som aldrig ringer – tills den gör det. Samtalet från Silicon Valley-vd:n Rose Larkin (Luciane Buchanan) propellrar honom in i en farlig konspiration som leder hela vägen till ovala rummet.

Shawn Ryan har redan idéer klara för innehållet i den nya säsong som fått grönt ljus efter att The Night Agent gjort så bra ifrån sig tittarmässigt att serien efter den första veckan är Netflix mest framgångsrika sedan Wednesday.

“Att se den enorma responsen har varit ett sant nöje och är ett kvitto för våra skådespelare, författare, regissörer, övrig besättning och vår partners hos Sony Pictures Television och Netflix. Vi kunde inte bli stoltare eller gladare över att få börja på säsong två och dela de framtida äventyren med våra nyfunna fans”, säger Shawn Ryan i en uttalande.