Trailer: Finalavsnitten av Vikings

En lång och episk vikingasaga går mot sitt slut. De tio avslutande avsnitten av Vikings visas först på Amazon Prime med start den 30 december.

Det är ett helt år sedan den första halvan av den sjätte och sista säsongen hade premiär. Den 30 december är det äntligen dags att börja visa resten av avsnitten. Men till skillnad från alla andra säsonger så blir de sista avsnitten tillgängliga först på Amazon Prime, dock bara i USA, Storbritannien, Irland, Tyskland och Österrike. Först därefter sänds de på den linjära kanalen History Channel som varit seriens hem sedan starten. När de tio avsnitten anländer till HBO Nordic har ännu inte kommunicerats.

Den första halvan av säsong sex slutade med ett episkt slag mellan Rus-folket och vikingarna, där bror slogs mot bror. Bjorn Ironside/Björn Järnsida (Alexander Ludwig) stred för sitt hemland med kung Harald (Peter Franzen) vid sin sida. I motståndarlägret fanns Ivar the Boneless/Ivar Benlös (Alex Høgh Andersen), som anslutit till Rus-styrkan i ett försök att ta kontroll över Norge. Nu återstår att se vilka som hamnar i Valhalla.

Michael Hirst, skapare av Vikings och ensam manusförfattare, säger i ett uttalande: “Vår monumentala vikingasaga går mot sitt slut, men inte förrän du haft möjlighet att se några av mina absoluta favoritavsnitt. Prime Video kommer att exklusivt visa seriefinalen först för en streamingpublik. Förbered er på att bli förvånade och på många överraskningar på vägen. Och om du har tårar att fälla så räkna med att de kommer att fällas”.

Hirst är dock inte färdig med den här epoken. Det är känt sedan tidigare att det blir en spinoff, Vikings: Valhalla, som ska utspela sig under Leif Eriksson-eran. Netflix blir hem för spinoff-serien.

Uppdatering 2020-12-10: HBO Nordic har bekräftat att de tio finalavsnitten av Vikings också har svensk streamingpremiär den 30 december.