Premiärdatum för serien om Gudfadern

Miniserien om inspelningen av den klassiska filmen Gudfadern har fått ett premiärdatum. Den 29 april är det svensk premiär för The Offer med Miles Teller i huvudrollen.

Originalfilmen med bland andra Marlon Brando och Al Pacino är från 1972. Lagom till 50-årsjubileet kommer miniserien The Offer som är baserad på de erfarenheter som dubbla Oscarsvinnande producenten Al Ruddy samlade på sig under skapandet av Gudfadern-filmen som Francis Ford Coppola bearbetade från Mario Puzos bästsäljande roman.

Marlon Brando i den ikoniska rollen som Don Corleone.

Armie Hammer skulle ha spelat Al Ruddy, men drog sig ur efter en privat skandal. I stället är det Miles Teller (Whiplash) som gör den centrala rollen som producenten. Al Ruddys assistent Bettye McCartt, som var sitt eget kraftpaket, spelas av Juno Temple (Ted Lasso).

Miles Teller är också aktuell i den kommande Top Gun-filmen.

Dessutom syns Matthew Goode som studiochefen Robert Evans, Dan Folger som Francis Ford Coppola, Giovanni Ribisi som maffiabossen Joe Colombo, Colin Hanks som den mäktiga producenten Barry Lapidus och Patrick Gallo som Mario Puzo.

Nikki Toscano är showrunner och ansvarig för manusen till miniseriens tio avsnitt. Han har skapat The Offer ihop med Oscars- och Emmynominerade författaren Michael Tolkin (Escape at Dannemora). Även Al Ruddy själv och hans uttolkare Miles Teller är engagerade som producenter.

Paramount+ har ännu inte släppt några bilder från serien. Däremot en poster med premiärdatumet. Den 28 april blir de tre första avsnitten av The Offer tillgängliga att streama på Paramount+ i USA och dagen därpå i Sverige.