Trailer: Nya överraskningar när The Jinx fortsätter

The Jinx är en av true crime-vågens mest uppmärksammade dokumentärserier. Nu väntar nya avslöjanden och överraskningar, när del 2 anländer till HBO Max senare i april.

Andrew Jareckis mångfaldigt Emmy-nominerade dokumentärserie The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst släpptes 2015 och fick ett enormt genomslag. Serien som kickade igång true crime-vågen på allvar handlar om den förmögna arvtagaren Robert Durst och hans inblandning i morden på tre kvinnor; hans första fru, en gammal vän och en granne.

Durst greps misstänkt för mordet på vännen Susan Berman bara 24 timmar innan finalavsnittet sändes. I dokumentären presenterades information som hade begravts av Durst och tittarna både chockades och fascinerades när de hörde honom uttala orden: “Killed them all, of course”.

Efter att miljardärsonen gripits i en hotellobby dagen innan finalavsnittet så fortsatte filmteamet sina undersökningar och har så gjort under de mer än åtta år som gått sedan dokumentärserien hade premiär. Även om Robert Durst själv dog i fängelset 2022, så finns det mer avslöjande material som har grävts fram, såsom Dursts fängelsesamtal och intervjuer med personer som aldrig tidigare klivit fram. 

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst finns tillgänglig att streama på HBO Max.

The Jinx – Part Two består av sex avsnitt och har premiär på HBO Max den 22 april.