Junipremiär för Orphan Black-spinoffen med Krysten Ritter

Det blir premiär i juni för Orphan Black: Echoes. Spinoffen med Krysten Ritter är enligt teasern, där premiärdatumet avslöjas, en unik kopia av originalet.

Juni blir en oväntat intensiv tv-månad. Det är då Star Wars-serien The Acolyte har premiär och det landar nya säsonger av House of the Dragon, The Bear och Bridgerton. Nu adderas också Orphan Black: Echoes, med premiär den 23 juni.

Echoes är alltså en spinoff som utspelar sig i samma universum som Orphan Black, serien som gav Tatiana Maslany en Emmy för insatsen som Sarah, Alison, Cosima, Rachel, Helena och ett helt gäng andra kloner.

I Orphan Black: Echoes berättas en ny story om den vetenskapliga manipulationen av människans existens. Handlingen följer återigen en grupp kvinnor, vars liv vävs in i varandra, när de försöker greppa mysteriet kring sin identitet i en historia om kärlek och svek. Vilket man spelar på i den nysläppta teasern som lanseras med rubriken: En komplett unik kopia av originalet.

Under sina fem säsonger 2013-2017 växte kultserien i popularitet och fick en dedikerad fanbas, känd som Clone Club. Nu har Clone Club fått en ny medlem. I Orphan Black: Echoes spelar Krysten Ritter huvudpersonen Lucy. Ritter, som också skriver romaner och varit sparsmakad med rollerna sedan Jessica Jones, är även med och producerar spinoffen.

Lucy som beskrivs som en kvinna med en speciell ursprungshistoria som försöker hitta sin plats i världen. Den andra stora rollen görs av brittiskan Keeley Hawes (Bodyguard) som spelar en medveten men känslig forskare som hamnar i konflikt med sin moralkod när omständigheterna leder henne fram till ett läge där hon måste fatta ett otänkbart beslut.

Anna Fishko (The Society, Fear the Walking Dead) är seriens skapare och showrunner. En av originalseriens två skapare, John Fawcett, finns med bland producenterna för spinoffen som kommer till AMC och BBC America den 23 juni. Oklart med svenskt streaminghem.