Trailer: Elena Ferrantes The Lying Life of Adults

Netflix har gjort miniserie av Elena Ferrantes senaste roman The Lying Life Of Adults. Serien utspelar sig i Neapel, men i en annan tidsera än i HBO-serien My Brilliant Friend.

Elena Ferrante är den hemlighetsfulla författaren bakom den älskade Neapelkvartetten, boksviten som ligger till grund för den populära HBO-serien My Brilliant Friend (Min fantastiska väninna). När den italienska författarens nya roman The Lying Life of Adults (De vuxnas lögnaktiga liv) släpptes för tre år sedan var Netflix snabbt framme och snodde rättigheterna. Nu finns den officiella trailern för miniserien i sex delar som landar hos Netflix den 4 januari.

The Lying Life of Adults utspelar sig liksom Neapelkvartetten i ett splittrat Neapel, men rör sig i en annan tidsera. Huvudpersonen Giovanna växer upp på 1990-talet och berättelsen följer henne från barndomen till tonåren. Uppe på höjden finns ett Neapel som bär en mask av kultivering och djupare ned finns en plats för excesser och vulgaritet. Giovanna rör sig mellan dessa två världar, faller ned i den ena och klättrar tillbaka till den andra.

Giovanna spelas av nykomlingen Giordana Marengo och hennes krassa och mystiska nepoletanska faster spelas av Valeria Golino som känns igen från den andra säsongen av Apple TV-serien The Morning Show.