Efter 28 år: Reboot av Saved by the Bell

En reboot av high school-komedin Saved by the Bell ingår i arsenalen när NBC Universal i sommar lanserar sin streamingtjänst Peacock. Nu finns en teaser.

Saved by the Bell var en populär sitcom som ursprungligen sändes på broadcastkanalen NBC åren 1989-1992. i Sverige hette serien Pang i plugget när det begav sig. Det har ryktats länge om en fortsättning och nu är det alltså dags.

Både Mario Lopez och Elizabeth Berkley återvänder för att reprisera rollerna som det populära paret A C Slater och Jessie Spano. Mark-Paul Gosselaar, som hade huvudrollen som Zack Morris, kommer också att medverka, men i mer begränsad omfattning. Däremot är det inte ens någon cameo planerad för Tiffany Thiessen som spelade Zacks crush Kelly Kapowski.

I rebooten är Zack Morris nu guvernör i Kalifornien, men har hamnat i en politisk kris efter att ha stängt för många skolor för elever från hem med låga inkomster. Han beslutar sig därför för att skicka ett antal studenter till de mest framstående skolorna – inklusive Bayside High – vilket ger de priviligierade eleverna en behövlig läxa. Zack har också en son, Mac, som ärvt sin fars förmåga att ställa till problem i skolan.

Här är en första teaser:

Streamingtjänsten Peacock ska enligt planen sjösättas den 15 juli, men enligt uppgift har coronakrisen fått de ansvariga direktörerna att överväga att skjuta fram lanseringen.