Trailer: Claire styr i House of Cards

Det är uppenbart att Claire Underwoods tid i Vita huset kommer att mötas av motstånd. Ett mordattentat svischar förbi i färska trailern för House of Cards finalsäsong.

Vid det här laget vet vi alla att House of Cards sjätte och sista säsong kommer att handla helt och hållet om Claire Underwood (Robin Wright) och hennes presidentskap. Maken Frank är lika död som Kevin Spaceys karriär efter #metoo-anklagelserna.

Även om maktkampen mellan makarna är över så är det politiska maktspelet lika centralt som det alltid det brukar vara i House of Cards. Med tanke på det rådande politiska klimatet i USA känns det dock lite ironiskt när den lika skrupelfria Claire Underwood i teasern varnar för att ”den vite medelålders mannens härskande är förbi”.

Efter att Kevin Spacey sparkats från House of Cards var det länge osäkert om det skulle bli någon fortsättning, men Robin Wright kämpade hårt för att få igång produktionen igen och lyckades. Efter att Netflix gett klartecken för åtta nya avsnitt förstärktes ensemblen med två tunga namn. Diane Lane och Greg Kinnear har två nya signifikanta men ännu okända roller. Kvar i rollistan sedan tidigare finns Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott och Boris McGiver.

Den 2 november landar de sista åtta avsnitten av House of Cards hos Netflix.