Waltz i Amazons arbetsplatsthriller

Dubbelt Oscarsbelönade Christoph Waltz är klar för Amazon-serien The Consultant. I serien utvecklas relationen mellan konsulten och de anställda till en thriller.

Christoph Waltz karriär tog rejäl fart när Quentin Tarantino upptäckte den österrikiske skådespelaren och anlitade honom i Django Unchained och Inglorious Basterds. Båda rollerna belönades med en Oscar. I höst är Waltz aktuell både i Wes Andersons film The French Dispatch och James Bond-filmen No Time To Die.

Nästa projekt blir en tv-serie baserad på en roman av Bentley Little från 2015 som Christoph Waltz också är med och producerar.

The Consultant är enligt beskrivningen en arbetsplatssatir som både bjuder på spänning och mörk humor. Skaparen och showrunnern Tony Basgallop (Servant) utforskar en olycksbådande arbetsrelation mellan chef och medarbetare, och ställer frågan hur långt vi är beredda att gå för att ta oss framåt – och överleva.

“Med The Consultant har Tony Basgallop skapat någonting som består av lika delar vild humor och delikat spänning. Vi ser fram emot att samarbeta med honom och hela det kreativa teamet för att ta den här serien till våra Prime Video-kunder över hela globen,” säger Vernon Sanders, head of television på Amazon Studios, i ett uttalande.

Matt Shakman, Emmy-nominerad för WandaVision och The Great, är seriens regissör.