Trailer: Beasts of No Nation

En intensiv och upprörande scen präglar filmtrailern till Cary Fukunagos Beasts of No Nation med bland andra Idris Elba.

beasts-of-no-nation1

Netflix originalfilm Beasts of No Nation är baserad på en roman från 2005 av den nigerianska författaren Uzodinma Iweala och handlar om pojken Agu (Abraham Attah) som slits från sin familj och tvingas strida i ett inbördeskrig. Idris Elba, som är en av filmens producenter, spelar Agus mentor. I en intensiv scen tvingar Elbas karaktär Agu att välja mellan att döda mannen som troligen mördat pojkens familj – eller låta mannen fly.

Cary Fukunago regisserade den hyllade första säsongen av True Detective, men något hände mellan honom och Nic Pizzolatto och de två gick skilda vägar. I stället har Fukunago ägnat sig åt att regissera Beast of No Nation.

Filmen har premiär för alla Netflix-prenumeranter den 16 oktober, men kommer också att visas på utvalda biografer och på filmfestivalerna i Venedig och Toronto. Det senare brukar betyda att filmskaparna på allvar ger sig in i Oscar-racet. Netflix har redan ritat om tv-landskapet. Är streamingtjänsten nu också på väg att erövra filmvärlden?

Läs mer om Netflix originalfilmer här. Dessutom har både Brad Pitt och Angelina Jolie Netflix-filmer i vardande.