Klart med andra säsong för Sense8

DELA

Syskonen Wachowskis Sense8 får en andra säsong. Skådespelarna som spelar ”sensates” avslöjar själva nyheten i en video på Twitter.

Att beskedet kommer den 8 augusti är ingen slump. Det är den födelsedag som alla åtta ”sensates” delar i Netflix-serien. Skådespelarna har postat en video på Twitter där de gratulerar varandra och i slutet av videon avslöjar de alltså att serien kommer tillbaka för en andra säsong:

Sci fi-serien Sense8 har skapats av Andy och Lana Wachowski, syskonen som är mest kända för Matrix-filmerna. Det är en ambitiös serie som pendlar mellan flera olika världsdelar. Åtta personer visar sig ha en särskild koppling till varandra. De är ”sensates” och ingår i ett kluster som kan gå in och ut i varandras världar och utnyttja varandras förmågor. Det kan behövas eftersom de alla är jagade.

De tolv avsnitten i den första säsongen blev tillgängliga på Netflix den 5 juni och har mötts med blandad kritik. Streamingtjänsten har dröjt med besked om seriens framtid, men nu är det alltså klart att det blir en andra säsong av Sense8.