Trailer: Alex Garlands sci fi-serie Devs

Premiären av Alex Garlands första tv-serie närmar sig. Den nya trailern för sci fi-serien Devs andas Garland rakt igenom.

Den som sett Ex Machina (Alicia Vikanders genombrottsfilm) och Annihilation känner igen Alex Garlands sätt att berätta en historia både form- och innehållsmässigt. Även i Devs utforskas teknologins baksida med en olycksbådande och obehaglig känsla vilande över hela berättelsen.

Lily Chan (Sonoya Mizuno) jobbar med mjukvara hos det banbrytande Silicon Valley-företaget Amaya. När hennes pojkvän tros ha begått självmord, misstänker Lily att något inte står rätt till. Hon försöker utreda saken och finner att alla vägar leder till Amayas mystiska vd Forest (Nick Offerman) och till Devs, som är företagets topphemliga utvecklingsavdelning. I jakten på sanningen upptäcker Lily en teknologisk konspiration som kan påverka hela världen.

Serien och den nysläppta trailern inleds med att Forest rekryterar Sergei (Karl Glusman) till Amaya, från ett företag där den senare arbetat med ett simuleringsprogram som kan förutse varje organisms utveckling. Exakt hur Sergeis kompetens kan gynna Amaya som bygger kvantdatorer blir upp till honom själv att lista ut.

Devs har premiär på den amerikanska streamingtjänsten Hulu den 5 mars. Förhoppningsvis klarnar det snart var serien kommer att kunna streamas här hemma.

Läs mer om Devs och vad Alex Garland tycker om sin första tv-serie här.