Serie om Clarice från När lammen tystnar

DELA

En kvinnlig filmhjälte från 1990-talet väcks till liv igen. FBI-agenten Clarice Sterling från När lammen tystnar ska få en egen tv-serie.

The Silence of the Lambs (När lammen tystnar) vann fem tunga priser på Oscarsgalan 1992, däribland bästa kvinnliga huvudroll för Jodie Foster i rollen som Clarice Sterling, den unga FBI-agenten som tvingas be den manipulativa kannibalen Hannibal Lecter om hjälp i jakten på en annan seriemördare.

Hannibal fick en egen tv-serie 2013 med dansken Mads Mikkelsen i huvudrollen. I det nya tv-projektet vänds alla blickar i stället mot Clarice Sterling. I manuset till pilotavsnittet av Clarice är året 1993 och det har gått ett år sedan det traumatiska händelseförloppet i originalfilmen. Den unga FBI-agenten är åter ute på fältet för att jaga seriemördare och sexförbrytare samtidigt som hon måste navigera det politiska minfältet i Washington DC.

Alex Kurtzman och Jenny Lumet har skrivit manuset till pilotavsnittet och motiverar projektet så här: “Clarices mod och komplexitet har alltid banat vägen, även om hennes egen personliga story förblivit okänd. Men det är hennes historia vi behöver i dag, hennes kamp, hennes motståndskraft, hennes triumfer. Clarice tid är nu och för evigt”.

Vem som denna gång ska spela den ikoniska karaktären, som skapades av författaren Thomas Harris, återstår att se. Kanalen CBS räknar i alla fall med att en serie blir av och har redan satt ihop ett författarrum, men avvaktar tills efter pilotavsnittet med att fatta ett definitivt beslut.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR