Menzies i jakt på Lincolns mördare

Tobias Menzies ska spela huvudrollen i Manhunt. Apple har beställt en miniserie om jakten på Abraham Lincolns mördare, John Wilkes Booth.

Manhunt är skapad av Monica Beletsky och beskrivs av Apple TV+ som en lika delar historisk och fiktiv konspirationsthriller om efterdyningarna av det första amerikanska presidentmordet, utfört av skådespelaren John Wilkes Booth på Fordteatern i Washington DC den 15 april 1865.

Tobias Menzies (Outlanders, The Crown) ska spela Edwin Stanton, president Abraham Lincolns krigsminister och vän, som på ett närmast patologiskt sätt ledde jakten på Booth i ett försök att bibehålla och skydda de ideal som Lincoln stod för.

Även afroamerikanska historiska personer kommer att ha framträdande roller i berättelsen, inklusive Mary Simms, en före detta slav till läkaren som behandlade Booths skador och skyddade honom efter brottet.

Manhunt är den första egna serien från manusförfattaren Monica Beletsky (Fargo, The Leftovers) som själv även kommer att fungera som showrunner. Hon har baserat det historiska dramat på James Swansons bok Manhunt: The 12 Day Chase for Lincoln’s Killer.

Carl Franklin (Mindhunter) ska regissera.