Tillbaka i The Gilded Age – se teaser för säsong 2

Gamla och nya pengar. Christine Baranski och Carrie Coon. Den 30 oktober fortsätter Julian Fellowes kostymdrama The Gilded Age på HBO Max.

Downton Abbey-skaparen Julian Fellowes senaste societetsdrama är förlagt till New York på 1880-talet, i den brytningstid mellan gamla och nya förmögenheter som senare kommit att kallas för den förgyllda åldern, eller på engelska alltså The Gilded Age.

Den nya säsongen består av åtta avsnitt. När säsongen inleds är det påskmorgonen år 1883 och nyrika Bertha Russell (Carrie Coon) har fått sin ansökan om en loge på Academy of Music avvisad. Det gör henne bara ännu mer beslutsam och under säsongen fortsätter Bertha att utmana fru Astor (Donna Murphy) och det gamla systemet. Hon arbetar inte bara för att etablera sig i societeten, utan även potentiellt inta en ledande roll i den.

“Jag gillar konkurrens”, säger Bertha Russell i den första teasern som är centrerad kring Carrie Coons karaktär.

Under tiden utkämpar maken George Russell (Morgan Spector) sin egen strid med en växande fackförening på sin stålfabrik i Pittsburgh.

I Brook House fortsätter unga Marian Brock (Louisa Jacobson) sin resa för att hitta sin plats i världen genom att i hemlighet undervisa på en flickskola, medan Ada (Cynthia Nixon) överraskande inleder en ny romans. Självklart godkänner Agnes (Christine Baranski) inget av detta.

I Brooklyn börjar familjen Scotts relationer att läka efter en chockerande upptäckt och Peggy tar fram sin aktivistanda genom sitt arbete med T Thomas Fortune på tidningen NY Globe.