Brittiska Keeley Hawes trippelaktuell

Den brittiska thrillerdrottningen Keeley Hawes är trippelaktuell. Hon syns i trailern för Crossfire, spelar mot maken Matthew Macfadyen i Stonehouse och har precis landat en roll i Orphan Black: Echoes.

Keeley Hawes har synts i en rad brittiska serier, många av dem i thrillergenren. För den internationella publiken är hon mest känd från Bodyguard som blev en stor framgång hos Netflix.

Crossfire utspelar sig precis som The White Lotus och Nine Perfect Strangers på en lyxresort. Keeley Hawes spelar Jo Cross som solar sig på hotellbalkongen när hon plötsligt hör hur skott börjar avlossas på anläggningen. En beväpnad man ute efter hämnd har förvandlat paradiset till ett helvete.

Här är trailern för Crossfire, vars tre avsnitt väntas till BBC senare i år.

I det politiska dramat Stonehouse spelar Keeley Hawes hustru till sin egen make i verkliga livet, Emmy-nominerade Matthew Macfadyen från Succession. I miniserien spelar Macfayden den skandaliserade labour-ministern John Stonehouse och Hawes hustrun Barbara, som ministern planerade att lämna bakom sig i ett försök att fejka sin egen död.

Även ITV-serien Stonehouse väntas nå tv-skärmarna i slutet av året. I Sverige hos brittiska streamingtjänsten Britbox.

Matthew Macfadyen som John Stonehouse. Foto: ITV

Crossfire och Stonehouse är inspelade, men Keeley Hawes har redan säkrat nästa tv-roll. Den här gången handlar det om en internationell produktion som väntas till amerikanska AMC under 2023.

Keeley Hawes ska tillsammans med Krysten Ritter leda uppföljningsserien till science fiction-dramat Orphan Black.

Den första säsongen av Orphan Black: Echoes utspelar sig liksom originalserien i en nära framtid och utforskar vetenskaplig manipulation av mänsklig existens. Handlingen följer en grupp kvinnor, vars liv vävs in i varandra, när de försöker greppa mysteriet kring sin identitet i en historia om kärlek och svek.

Hawes ska porträttera en medveten men känslig forskare som hamnar i konflikt med sin moralkod när omständigheterna leder henne fram till att fatta ett otänkbart beslut.