Candice Bergen gör tv-comeback i Pearl

En stjärna är på väg tillbaka. Candice Bergen har tackat ja till sin första komedihuvudroll sedan Murphy Brown. Pearl heter både hennes karaktär och ABC-komedin.

tv-shows-murphy-brown-cast

Det är snart två decennier sedan Candice Bergen spelade journalisten Murphy Brown i den enormt populära komediserien som varade i tio säsonger. Bergen vann fem Emmys för sin på den tiden banbrytande roll. Serien hamnade i skottgluggen för vissa mer konservativa politiska kretsar när Murphy blev ensamstående mor. Den enda större tv-rollen efter det var i dramat Boston Legal som också gav Bergen Emmy-nomineringar. Den serien slutade sändas 2008. I övrigt har hon bara gjort mindre gästroller, senast i Battle Creek.

I den nya ABC-komedin ska Candice Bergen spela en larger-than-life matriark som efter att ha fått en cancerdiagnos blir fast besluten att kontrollera och orkestrera varje aspekt i familjens liv innan hon dör.

Serien är ännu bara i pilotstadiet. Andrew Reich (Friends) skriver manus och Jim Field Smith (Episodes) ska regissera pilotavsnittet.