Klart att Tom Hiddleston återvänder till The Night Manager

För ett år sedan började det snackas om en fortsättning av spionthrillern The Night Manager. Nu bekräftar BBC att Tom Hiddleston återvänder till rollen som Jonathan Pine.

Danska Susanne Bier regisserade den uppmärksammade miniserien byggd på en bästsäljare från 1993 av spionromanernas mästare John Le Carré som i Sverige fick titeln Nattjänst. Serien blev en av de populäraste i Storbritannien 2016 och nådde även en stor global publik.

The Night Manager var då ett samarbete mellan amerikanska AMC och brittiska BBC. När det nu åtta år senare ska byggas vidare på historien så har BBC slagit sig ihop med Amazon MGM Studios. Redan för ett år sedan ryktades det att parterna tänkt ge klartecken för två nya säsonger på en gång, och det är precis vad de nu har gjort. Inspelningen startar senare i sommar.

I originalsäsongen spelar Tom Hiddleston (Loki) den före detta brittiska soldaten Jonathan Pine som är nattportier på ett lyxhotell när han rekryteras av en underrättelseofficer, spelad av Olivia Colman. Hans uppdrag är att infiltrera den inre cirkeln i ett kriminellt vapenhandlargäng lett av den charmige men mycket våldsamme Richard Onslow Roper (Hugh Laurie).

Hugh Laurie, Tom Hiddleston, Elizabeth Debicki, Olivia Colman och Tom Hollander i The Night Manager från 2016. Foto: BBC

I den andra säsongen har det gått åtta år efter den explosiva finalen i originalserien. Mer än så avslöjar inte BBC om handlingen, men Tom Hiddleston berättar i en intervju hos Jimmy Kimmel att den nya historien utvecklats i nära samarbete med först John Le Carré själv och efter hans död med hans barn.

Seriens skapare David Farr står återigen för manuset och Bafta-vinnaren Georgi Banks-Davies (I Hate Suzie, Paper Girls) ska regissera alla sex avsnitten i den andra säsongen. Både Tom Hiddleston och Hugh Laurie (House) finns med som exekutiva producenter, men det är oklart om även Laurie kommer att synas framför kameran. I intervjun med Jimmy Kimmel undviker Hiddleston att svara på den frågan.

Tom Hiddlestons uttalande till BBC: “Den första säsongen av The Night Manager var ett av de kreativt mest tillfredsställande projekt jag någonsin jobbat med. Djupet, bredden och komplexiteten var och är ett spännande prospekt. Jag ser fram emot att återförenas med Simon och Stephen Cornwell, David Farr och Stephen Garrett, och att få arbeta med Georgi Banks-Davies för att berätta nästa kapital av vår berättelse.”

I Sverige kommer The Night Manager att bli tillgänglig hos Amazon Prime Video.