Håll ögonen på: Krysten Ritter

Här är #4 i vår serie om streamingaktuella skådespelare som är värda att hålla ögonen lite extra på: Krysten Ritter, aktuell i rollen som Jessica Jones.

Även om Krysten Ritters karaktär Jane Margolis inte var med i mer än tio avsnitt av Breaking Bad (2009–2010) är hon fortfarande en av skådespelarna som fansen förknippar med den populära serien. Den framgången kunde hon behöva, för åren efter Breaking Bad blev knappast vad Ritter hoppats på. Don’t Trust the B—- in Apartment 23 las ner efter två säsonger, serien Assistance nådde aldrig längre än till pilotavsnittet och NASA-komedin Mission Control begravdes innan det första avsnittet ens hann sändas. Rollen som Jessica Jones, privatdeckare med superkrafter i Netflix utmärkta Marvel-serie, ser dock ut att bli hennes största hit.

RitterPaul
Aaron Paul och Krysten Ritter i Breaking Bad.

Här är sex fakta du troligen inte kände till om Krysten Ritter.

Fakta 1.
Ritters pojkvän är musikern Adam Granduciel från War on Drugs.

Fakta 2.
Hon har bland annat använt sitt kändisskap för att rikta blickarna mot djurs villkor via PETA-reklam, som fokuserat på hundar.

Fakta 3.
Krysten mobbades i skolan på grund av sitt utseende. Som 15-åring fick hon revansch när hon slog igenom som modell för en rad modehus.

Fakta 4.
Hon är en lantis som växte upp på en ranch i Shickshinny, Pennsylvania. Där red hon på en ko som döpt till Jake.

Fakta 5.
När Krysten Ritter inte spelar in serier som Breaking Bad eller Jessica Jones ger hon ut musik med sitt eget band Ex Vivian. De släppte 2012 ett album på WT Records i USA.

Fakta 6.
Krysten Ritter gick till sin audition för Jessica Jones väl medveten om att bolaget redan låg i förhandlingar med Alexandra Dadario och Jessica De Gouw.

Marvel's Jessica Jones
Marvel’s Jessica Jones.