Teaser: Hap and Leonard till C More

Det omaka kompisparet i bokserien Hap and Leonard har fått en egen tv-serie. C More har fixat rättigheterna till den mörka komedin som har premiär den 3 mars. 

James Purefoy (The Following) spelar Hap Collins från Texas som suttit i fängelse för vapenvägran och har ett komplicerat förhållande till exhustrun Trudy (Christina Hendricks, Mad Men). Kompisen Leonard Pine görs av Michael K Williams (Omar i The Wire). Han är en mörkhyad homosexuell Vietnamveteran med kort stubin. Trots att de är så olika är Hap och Leonard bästa vänner som tillsammans bildar enad front när de hamnar i trubbel med kriminella.

Joe R Lansdale har skrivit nio Hap and Leonard-böcker. Den nionde boken släpps i år och den tionde är påbörjad. Tv-serien bygger på den första, Savage Season, och Lansdale är nöjd med bearbetningen: ”Jag pratade med manusförfattaren Nick Damici och vi kom överens om att serien förmodligen följer romanen till 85-90 procent.” Enligt Lansdale är tv-versionen en mörk komedi som också har gotiska och noir-inslag.

Tv-serien är skapad av Nick Damici och Jim Mickle. Mickle, som även regisserat, lovar en handling med många oväntade twister och sammanfattar serien med de tre orden oförutsägbar, rolig och explosiv. Här en teaser:

Sex avsnitt är inspelade i Louisiana. Hap and Leonard har premiär på Sundance TV i USA den 2 mars och på svenska C More den 3 mars.