Teaser: Damon Lindelofs Watchmen

Tick, tock! Nu är den här, den första teasern för HBO:s Watchmen-serie som utspelar sig i en värld där superhjältar behandlas som laglösa.

Watchmen är skapad av Damon Lindelof, mannen bakom fenomenet Lost och senast kritikerfavoriten The Leftovers. Watchmen är liksom The Leftovers en HBO-serie.

I den tecknade serien som tv-serien bygger på döljer sig superhjälten Rorschach bakom en mask när han utreder morden på andra superhjältar. Damon Lindelof har utlovat en serie trogen nostalgin i den tecknade serien men med nya ansikten bakom nya masker. Teasern är som en tickande bomb där handlingen verkar utspela sig efter händelserna i originalserien, med Rorschach som förebild för en ny era av maskerade medborgarkämpar.

”Vi trodde att de var borta, men de hade bara gått i idé”, säger polischefen som spelas av Don Johnson (Miami Vice) till de gulmaskerade poliser som om tv-serien är trogen originalserien har ett mycket ansträngt förhållande till de maskerade superhjältarna.

Den imponerande rollistan innehåller också namn som färska Oscarvinnaren Regina King och Oscarvinnaren från 1991 Jeremy Irons samt Jean Smart, Tim Blake Nelson och Louis Gosset jr.

Watchmen kommer att ha premiär på HBO Nordic någon gång i höst.