Svenska Eloise Joo i ny sci fi-serie

Hon är bara tio år gammal, men har redan flera roller bakom sig. Snart dyker svenska Eloise Joo upp i science fiction-serien Hunters som har premiär i USA den 11 april.

Den nya Syfy-serien har skapats av Gale Ann Hurd (Fear the Walking Dead) och Natalie Chaidez (12 Monkeys) och är inspirerad av Whitley Striebers bestseller Alien Hunter. Hunters är en hybrid mellan ett kriminaldrama och en sci fi-thriller. När hustrun till FBI-agenten Flynn Carroll (Nathan Philips) försvinner leder det honom till en hemlig myndighet, ledd av Allison Regan (Britne Oldford), som jagar utomjordiska terrorister som kallas Hunters.

I ett av de 13 avsnitten finns ett svensk bidrag i form av 10-åriga Eloise Joo, som dyker upp i rollen som Lily, ett Hunter-barn som är till hälften människa och till hälften alien.

Eloise är född på Nya Zeeland och bor sedan tre år i Sydney, Australien, tillsammans med sin svenska familj. Hon är kusin till Anna, Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit. Trots sin ringa ålder har Eloise bland annat hunnit medverka i kortfilmen Spaghetti och i den populära australiska tv-serien Love Child. Hon har också synts i reklamfilmer hemma i Australien.

Hunters spelades in i Melbourne, men är en amerikansk produktion. Serien har premiär på den NBC-ägda kabelkanalen Syfy den 11 april. Någon svensk streamingtjänst har ännu inte förvärvat rättigheterna. Här är en trailer för Hunters: