Svartsjön ny thrillerserie från Viaplay

En ungdomsthriller som utspelar sig på en skidort är nästa satsning från Viaplay. Filip Berg, Aliette Opheim och Valter Skarsgård har tre av de stora rollerna i Svartsjön.

Svartsjön beskrivs som blandning av klassisk whodunnit-thriller och ungt spänningsdrama inramat av den karga skandinaviska naturen. I åtta avsnitt berättas historien om rikemanssonen Johan (Filip Berg) som bestämmer sig för att ta över den nedlagda skidorten Svartsjön och öppna stället igen 20 år efter det uppmärksammade mord som föranledde stängningen. Johan och hans kompisar lever ett lustfyllt liv med skidåkning, party och flirtande då det plötsligt börjar hända en rad oförklarliga och våldsamma händelser som skapar misstro och splittrar gänget.

Flera av landets mest lovande skådespelare medverkar i thrillerserien som spelas in just nu. Förutom Filip Berg (En man som heter Ove) även Aliette Opheim (Tjockare än vatten), Valter Skarsgård (Portkod 1321) och Anna Åström (Viva Hate). De får förstärkning från Danmark och Norge i form av bland andra Sarah-Sofie Boussnina (Bron) och Nils-Ole Oftebro (Mammon).

Svartsjön samproduceras av Viaplay och TV3 i Sverige, Danmark och Norge. Serien har premiär samtidigt på TV3 och Viaplay i Sverige, Norge och Danmark senare i höst. Viaplay och TV3 har tidigare även samproducerat kriminalserien Black Widows.

”Med Svartsjön går vi på tvärs både över landsgränser och olika plattformar för att skapa ett unikt och nytt innehåll. Vi ser allt mer att våra tittare förväntar sig att få tillgång till vårt innehåll oberoende av vilken plattform de använder, och det vill vi gärna tillmötesgå”, säger Morten Mogensen, CCO för Fri-TV i MTG Skandinavien i ett uttalande.