Startdatum för spinoffen om Tom Swift

Tom Swift landar snart med sin privatjet. Nancy Drew-spinoffen med sci fi-inslag får premiär den 31 maj.

Tian Richards dök för första gången upp som Tom Swift för ett år sedan, när The CW testade vattnen i ett avsnitt i säsong två av Nancy Drew. Karaktärens smygintroduktion var lyckosam nog för att kanalen skulle beställa en hel säsong även av Tom Swift från Nancy Drew-teamet, det vill säga skaparna Noga Landau, Josh Schwartz och Stephanie Savage samt showrunnern Melinda Hsu Taylor.

I ungdomsromanerna är Tom Swift fortfarande i tonåren. I The CW:s version är han en vuxen, mörkhyad och homosexuell miljardär. Enligt kanalens beskrivning är den djävulskt charmige Tom Swift en man med världen i sin hand. Han är en exceptionellt briljant innovatör med obegränsade resurser och obeskrivlig förmögenhet, som många skulle döda för att vara, eller vara med. Men världen skakas om i grunden när hans far försvinner och Tom kastas in i ett äventyr fullt av mystiska konspirationer och oförklarliga fenomen. Tom finner snart sig själv kämpa för att ligga ett steg före en illuminati-grupp som försöker stoppa honom från att söka sanningen. Under sin jakt får Tom Swift nytta av sin genialitet och sitt sinne för innovationer men förlitar sig också på sina närmaste kampanjoner; bästa vännen och affärsvisionären Zenzi (Ashleigh Murray), livvakten Isaac (Marquise Vilsón) och Toms AI, Barclay (röst av LeVar Burton).

Hemmavid blir hans relation med modern Lorraine (April Parker Jones) allt mer ansträngd när hon försöker få honom att ta faderns plats i den svarta samhällseliten. Men moderns påtryckningar är, utan att Tom vet om det, resultatet av hennes egna hemligheter.

Spinoffen har liksom Nancy Drew sina rötter i ungdomsböcker från första halvan av 1990-talet. Karaktären Tom Swift debuterade redan 1910 i boken “Tom Swift and His Motor Cycle” och har överlevt hela vägen till Tom Swift-serien som publicerades av Simon and Schusters så sent som 2019, och nu får karkatären alltså också en egen tv-serie.

Nancy Drew (känd från Kitty-böckerna i Sverige), som precis förnyats för en fjärde säsong, finns på HBO Max. Dit väntas även Tom Swift. Om den ryktade försäljningen av The CW blir av kan dock förutsättningarna för streamingrättigheterna förändras.