Ny hamn för kapten Nemo-serien Nautilus

Den Jules Verne-inspirerade serien Nautilus har lagt till vid en ny hamn. Äventyrsserien som var beställd av Disney+ har i stället seglat över till AMC.

Nautilus är ett av de tv-projekt som offrats när Disney börjat skära i sina streamingkostnader. Tidigare räddades The Spiderwick Chronicles av Roku och nu har AMC tagit över rättigheterna till kapten Nemo-serien Nautilus.

Berättelsen i Nautilus är inspirerad av den franska författaren Jules Vernes klassiska verk En världsomsegling under havet (Twenty Thousand League Under the Sea) från 1870. Boken handlar om tre män som efter olika omständigheter hamnar i ubåten Nautilus, styrd av kapten Nemo.

I tv-serien berättas ursprungshistorien om kapten Nemo, en indisk prins som blivit fråntagen både sin arvsrätt och sin familj och som gör allt för att hämnas de krafter som tagit allt ifrån honom. Medan han kämpar mot sina fiender upptäcker kapten Nemo en magisk värld under vattnet.

Äventyrsserien spelades in i Australien i början av förra året med Shazad Latif i rollen som Nemo.

De tio avsnitten kommer till kabelkanalen AMC och streamingtjänsten AMC+ under nästa år. Hittills har HBO Max legat närmast till hands i Sverige för AMC-serier.