Romantisk fantasy på elitskola i Fourth Wing-serie

Amazon fortsätter sin satsning på fantasy. Denna gång handlar det om romantisk fantasy i en planerad tv-serie baserad på Rebecca Yarros bästsäljande bok Fourth Wing.

Amazon investerade enorma summor i rättigheterna till The Lord of the Rings och har producerat två säsonger av The Wheel of Time. Nu kommer nästa stora fantasysatsning. Amazon MGM Studios har tillsammans med Michael B Jordans produktionsbolag Outlier Society lagt beslag på rättigheterna inte bara till färska bästsäljaren Fourth Wing utan även till uppföljaren Iron Flame, som släpps i USA den 7 november, och de tre kommande böckerna i Rebecca Yarros planerade Fourth Wing-universum.

Rebecca Yarros mixar spänning, action, romantik och drakar i berättelsen som utspelar sig på den brutala och elitistiska militärskolan Basgiath och där handlingen utgår från en typisk “tv trope“, den om fiender som blir älskare.

Huvudpersonen 20-åriga Violet Sorrengail hade framtiden utstakad när hennes stränga mamma, tillika rektor på elitskolan Basgiath, beordrar henne att bli drakryttare i stället. Det är den tuffaste utbildningen på skolan och plötsligt befinner sig Violet i en våldsam värld där döden är ett felsteg bort. Hämndlystna fiender kliver över lik – bokstavligt talat – för att klättra i hierarkin. Värst är Xaden Riorson, den mest skoningslösa eleven på hela skolan.