Soderberghs överraskning: sci fi-komedi med Michael Cera

Steven Soderbergh har i hemlighet spelat in en sci fi-komedi i åtta delar. Command Z med bland andra Michael Cera har premiär redan om tre dagar på regissörens egen hemsida.

Steven Soderbergh är en av världens mest kända regissörer efter filmer som Sex, lögner och videoband, Out of Sight och Erin Brockovich samt Oscarsbelönade Traffic. Regissören har också samarbetat länge med HBO kring tv-produktioner och är högaktuell med den nya miniserien Full Circle, ett kriminaldrama med bland andra Claire Danes, Timothy Olyphant och Zazie Beetz.

Men Steven Soderbergh har ännu mer i bakfickan. Dagen efter premiären av Full Circle på HBO Max visar det sig att han också i hemlighet har färdigställt en sci fi-komedi som har premiär om blott tre dagar, det vill säga den 17 juli.

Det framgår i ett kryptiskt nyhetsbrev från stjärnregissörens eget produktionsbolag Extension 765: 

“Jag tror att ni nu är vana vid att jag beskriver det på vissa sätt oförutsägbara beteendet hos min chef Mr/Dr Soderbergh, men det senaste som hänt är på en annan nivå och jag kan inte hålla det för mig själv av skäl som ni snart kommer att förstå … om jag verkar tveksam är det för att A) ingen av oss har sett den; och B) den är uppenbarligen 90 minuter lång, men det är åtta avsnitt av varierande längd, så är det en serie eller är det en film uppklippt i olika delar?”

Command Z är en postapokalyptisk tillbakablick på år 2023, via ett tidshål i en tvättmaskin.

Michael Cera, Roy Wood jr, Chloe Radcliffe och Liev Schreiber spelar karaktärerna som har i uppdrag att hacka människors hjärnor för att ändra deras tankar och förändra historien, vilket i detta universum inkluderar att vapenlobbyn NRA gått ihop med polisfacket och ett sammangående mellan Amazon och Walmart som möjliggör blod som betalning.

Den trailer för Command Z som nu ligger på produktionsbolagets hemsida inleds med att en digital Michael Cera säger: “Detta är historiskt – bokstavligen”. Se den här.