Skarsgårds krimserie snart till Netflix

Undrat vad Stellan Skarsgård har för sig nuförtiden? Den 18 november kan du streama hela BBC-thrillern River på Netflix. Skarsgård har huvudrollen.

I dag är det premiär på BBC One för det nya kriminaldramat River. Serien består av sex avsnitt och när de har sänts hemma i Storbritannien har Netflix streamingrättigheterna internationellt. Den 18 november blir serien tillgänglig i bland annat Sverige.

Stellan Skarsgård spelar John River som är en briljant men plågad polis som hör röster och jagas mentalt av de mordoffer, vars brottsfall han inte lyckats lösa. Nicola Walker (Last Tango in Halifax) gör rollen som Rivers lojala kollega och enda riktiga vän, Jackie ”Stevie” Stevenson.

Serien är skapad av Abi Morgan, som Emmy-belönades 2013 för sitt manus till The Hour. Hon är mycket nöjd med valet av huvudrollsinnehavare. ”Jag är ett stort fan av Stellan sedan Breaking the Waves. Han har en väldig värme och stillhet och när vi började prata om vem som kunde spela River var Stellan hela tiden med i diskussionerna. Men jag trodde inte att han ens skulle titta på manuset eftersom han för mig han är en filmstjärna”, säger Morgan och fortsätter: ”Att Stellan är svensk är intressant eftersom jag från början inte skrev det här för en svensk skådespelare, och ändå har det blivit en viktig del av berättandet.