Homeland återvänder hem till New York

Den sjätte säsongen av Homeland kommer att utspela sig i New York. Hur det är ställt med stackars Quinn är fortfarande en öppen fråga. 

I går var det Showtimes dag på TCA (Television Critics Association) i Pasadena. Showtime-bossen David Nevins avslöjade då att Homeland efter att ha tillbringat säsong 4 i Pakistan och säsong 5 i Berlin, kommer att spela in den sjätte säsongen hemma i USA, främst i och omkring New York. ”Vi är imponerade av hur (showrunner) Alex Gansa och hans författare uppfinner Homeland på nytt varje säsong. Det är spännande att se hur de nu tar serien tillbaka till USA och återuppfinner det hela igen”, tillade programchefen Gary Levine. Vad Carrie Mathison (Claire Danes), Saul Berenson (Mandy Patinkin) och de andra har för sig i New York fick vi dock inte veta någonting om.

Rupert Friend as Peter Quinn and Claire Danes as Carrie Mathison in Homeland (Season 5, Episode 12). - Photo: Stephan Rabold/SHOWTIME - Photo ID: Homeland_512_4522.R

Båda Showtime-höjdarna fick förstås frågor om fanfavoriten Peter Quinn (Rupert Friend), vars liv balanserade mellan liv och död i finalen av säsong 5. ”Det finns inget definitivt svar att ge”, svarade Nevins. Levine lämnade också dörren öppen: ”Quinn är svårt skadad, det är ingen tvekan om det. Om han skulle överleva kommer han inte att vara i samma skick som förut”, sa Levine.

Homeland återkommer nästa höst på Showtime och SVT Play. De fyra första säsongerna finns att streama på Netflix.