Skådespelare i Sense8 byts ut

Capheus får ett nytt ansikte i den andra säsongen av Sense8. Aml Ameen har efter en konflikt lämnat inspelningen och ersatts av nykomlingen Toby Onwumere. 

Syskonen Lilly och Lana Wachowski spelar just nu in den andra säsongen av sci fi-serien Sense8 som förväntas återvända lagom till jul. Den första säsongen släpptes på Netflix i juni förra året och möttes av blandade reaktioner. Serien handlar om åtta personer som alla har en särskild koppling till varandra. De är ”sensates” och ingår i ett kluster som kan gå in och ut i varandras världar och utnyttja varandras förmågor. Det kan behövas eftersom de alla är jagade.

Capheus, en ung man i Nairobi som försöker tjäna pengar för att ha råd att köpa mediciner till sin aidssjuka mamma, spelades i den första säsongen av Aml Ameen. Men nu tas alltså rollen över av en ny skådespelare. Enligt Deadline.com hann britten påbörja inspelningen av säsong två innan ett bråk mellan Ameen och Lana Wachowski blev så infekterat att producenterna beslutade att ersätta honom med den i stort helt okände Toby Onwumere (bilden nedan).

TOnwumereHS4

Både Lilly och Lana Wachowski är transpersoner och det har ryktats att konflikten bottnar i transfobiska kommentarer från Aml Ameen, men det har via Twitter tillbakavisats av Jamie Clayton, som spelar Nomi, en annan sensate som precis som Clayton själv också är trans. Samtidigt framgår det att hon är mycket nöjd med bytet av skådespelare.

Via Jamie Claytons Twitter har vi också fått veta att den andra säsongen av Sense 8 spelas in i hela 15 olika städer. Det ser också ut som om Netflix tänker testa en ny distribution med Sense8 för enligt Clayton kommer det första avsnittet av säsong två att släppas till jul och resten av avsnitten senare under 2017.