Trailer: Säsong 2 av Sense8

DELA

”We are all worth fighting for”, är budskapet i den officiella trailern för den andra säsongen av Netflix sci fi-serie Sense8 som återkommer i maj.

Det har snart gått två år sedan syskonen Wachowski, fortfarande mest förknippade med Matrix-filmerna, presenterades sina ”sensates” för första gången. Den första säsongen av Sense8 släpptes på Netflix den 5 juni 2015 och möttes av mycket blandad kritik. Sedan dess har vi fått hålla till godo med en julspecial ända tills nu då den officiella trailern för säsong två landat.

Lana Wachowski, som rattat större delen av säsong två utan hjälp av systern Lilly, har spelat in scener i totalt 15 olika länder. Vi möter återigen de åtta personer som ingår i det kluster av ”sensates” som är mentalt sammankopplade och kan gå in och ut i varandras världar och utnyttja varandras förmågor för att skydda sig själv och varandra. Vilket kan behövas eftersom de alla är jagade av en hemlig organisation.

Dock har Capheus, den unge bussföraren i Nairobi, nu ett nytt ansikte jämfört i säsong ett. Aml Ameen lämnade efter en konflikt inspelningen i början av säsong två och ersattes av nykomlingen Toby Onwumere som debuterade i julspecialen. Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre och Brian J Smith spelar övriga ”sensates”.

sense8

Förutom budskapet att alla är värda att slåss för så ges i den färska trailern lite extra utrymme åt den martial art-tränade och orättvist fängslade Sun (Donna Bae). Hon har också den mest framträdande placeringen på den officiella postern med taglinen: Survive. Together. Det torde tyda på att handlingen snurrar mer runt koreanska Sun i säsong två.

Den 5 maj landar tio nya avsnitt av Sense8 hos Netflix.