Serie ska följa karaktärerna i Waterworld

Det var världens dyraste film på sin tid. Nu ska producenten John Davis återvända till haven och göra en tv-serie baserad på Waterworld.

Storfilmen från 1995 med en Kevin Costner fortfarande på sin karriärs höjd var ingen omedelbar succé. Den fick blandad kritik och hade problem med att spela in the enorma summor som filmen kostat att producera. Internationellt gick filmen bra, men hemma i USA betraktades Waterworld som en flopp. Ändå är det nu reboot-tajm. Det tycker i alla fall producenten John Davis.

Kevin Costner spelade en namnlös sjöfarare som seglade runt jorden i en postapokalyptisk värld, efter att polarisen smält och dränkt nästan hela jorden. Sjöfararens kropp hade muterats för att tåla de nya förhållanden och mest av en slump hjälpte han en kvinna och flicka (Jeanne Triplehorn och Tina Majorino) att nå land efter att de attackerats av så kallade ”smokers”, ett laglöst gäng lett av Dennis Hopper.

John Davies tanke är att i serieform återvända till samma karaktärer men berätta vad som utspelar sig 20 år senare.

Projektet befinner sig fortfarande i ett tidigt stadium. Ingen showrunner är tillsatt, men enligt Davis har serien redan ett ännu hemligt streaminghem. Waterworld producerades av Universal Pictures, så man kan förmoda att det handlar om stremingtjänsten Peacock, som ägs av NBCUniversal.