Serie om The Pink Ladies från Grease

Filmen Grease – men fyra år tidigare. Streamingtjänsten Paramount+ har beställt tio avsnitt av Grease: Rise of the Pink Ladies.

I kampen för att märkas i streamingbruset återvänder bolagen gärna till välkänd egendom i sina egna bibliotek. Det är därför vi ständigt hör ord som reboot, revival, prequel, sequel och spinoff i samband med olika tv-nyheter. Nu är det dags för den populära musikalen Grease att fungera som språngbräda för en ny tv-serie.

VicomCBS-ägda Paramount+ har beställt tio avsnitt som ska utspela sig fyra år innan det som hände i den klassiska originalfilmen från 1978 med John Travolta och Olivia Newton-John i huvudrollerna. Eller som det står i prequelseriens logline: ”innan rock’n’roll regerade, innan T-Birds var coolast i skolan, vågade fyra utstötta tjejer ha kul på sina egna villkor, och skapade en moralpanik som förändrade Rydell High för alltid”.

Pink Ladies-historien var från början ett HBO Max-projekt med titeln Grease: Rydell High, men när HBO Max ratade serien flyttade showrunnern och manusförfattaren Annabel Oakes (Atypical) med projektet till Paramount+. Där har titeln ändrats till Grease: Rise of the Pink Ladies.

Stockard Channing, Didi Conn, Dinah Manoff och Jamie Donnelly spelade de ”rosa damerna” Rizzo, Frenchy, Marty och Jan i filmversionen från 1978. Tv-versionen kommer dock att innehålla nya karaktärer.