Se Jude Law som påve i ny tv-serie

Det är Jude Law för hela slanten i den första teasern för The Young Pope. Paolo Sorrentinos första tv-serie handlar om en ung nyvald påve som inte är som alla andra. 

Italienaren Paolo Sorrentino vann 2014 en Oscar för bästa utländska film för The Great Beauty. The Young Pope är hans första tv-serie. Det är också första gången som filmstjärnorna Jude Law och Diane Keaton medverkar i en hel tv-serie.

Britten Jude Law har huvudrollen som Lenny Belardo som nyligen valts till påve. Pius XIII är rekordung och dessutom den första amerikanska påven. Karaktären beskrivs som komplex och motsägelsefull, och bär på en ständig rädsla för att bli övergiven – även av sin Gud. Den unge påven är både slug och naiv, gammaldags och modern, tveksam och beslutsam, ironisk, pedantisk, sårbar och hänsynslös.

Diane Keaton spelar nunnan syster Mary. I ensemblen ingår även James Cromwell, Silvio Orlando, Scott Shepherd, Cécile de France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier och Toni Bertorelli.

The Young Pope är ett samarbete mellan HBO, Sky och Canal+. Miniserien som består av åtta avsnitt ska börja sändas i oktober på Sky Atlantics kanaler i Italien, Storbritannien, Irland, Tyskland och Österrike. Ingenting är ännu sagt om när serien kommer till HBO Nordic.