Ny säsong av Curb Your Enthusiasm

Larry David har bestämt sig för att göra en nionde säsong av Curb Your Enthusiasm. ”I left, I did nothing, I returned”, är hans egen kommentar till beslutet.

Rykten om en ny säsong av den dokumentärliknande komediserien Curb Your Enthusiasm växte sig starka i förra veckan när en av seriens skådespelare, JB Smoove, i en intervju avslöjade han att pratat med skaparen Larry David om en möjlig nionde säsong. Nu bekräftar HBO att David, känd även som medskapare av Seinfeld, bestämt sig för att väcka liv i over-the-top-versionen av sig själv.
“Vi är glada att Larry har beslutat sig för att göra en ny säsong av ‘Curb’ och kan inte vänta på att få se vad han har planerat”, säger HBO:s nya programchef Casey Bloys.

Larry David själv travesterar den romerske diktatorn Julius Caesar när han förklarar sin comeback: ”I enlighet med Julius Caesars odödliga ord: I left, I did nothing, I returned.”

Emmy- och Golden Globe-belönade Curb Your Enthusiasm är redan med sina hittills 80 avsnitt den HBO-serie som överlevt längst. Det är dock hela fem år sedan det senast sändes ett nytt Curb-avsnitt. Den nya säsongen blir seriens nionde. Premiärdatum annonseras senare. Låt oss hoppas att HBO Nordic begravt den svenska titeln Simma Lugnt, Larry! när det är dags.