Scream återuppstår som sommarevent

Ni trodde kanske att terrorn var över? Nejdå, snart återuppstår Ghostface. Scream: Resurraction har premiär i juli.

De två första säsongerna av tv-serien Scream, som naturligtvis var inspirerad av Wes Cravens populära Scream-filmer, finns på Netflix. Den första säsongen hade premiär 2015 (recension här) och den andra året därpå.

Det har alltså gått tre år sedan vi senast hälsade på i Lakewood, så det är inte så konstigt att de flesta redan hade gett upp hoppet om en fortsättning trots att Queen Latifah som exekutiv producent upprepade gånger försäkrat att en ny säsong skulle bli av. Och hon hade rätt för nu bekräftar en ny trailer att återkomsten sker i form av ett sommarevent.

Viacom har flyttat serien från MTV till VH1 som visar hela säsongen på tre dagar, två avsnitt per dag med start den 8 juli. När säsongen kommer till Netflix är oklart.

Den tredje säsongen är lämpligt nog döpt till Scream: Resurraction och berättar historien om den lokala fotbollsstjärnan Deion Elliot (RJ Cyler), vars tragiska bakgrund hemsöker honom och hotar hans framtidsplaner. För första gången i tv-sammanhang får vi i säsong tre se den ursprungliga masken från filmerna och höra Roger Jacksons originalröst.

I rollistan finns även Keke Palmer (Scream Queens), Mary J Blige (Umbrella Academy) och Tyler Posey (Teen Wolf). Dessutom gör Michael Jacksons dotter Paris en cameo.