Queen Latifah i reboot av The Equalizer

DELA

Den mystiska hjälten i The Equalizer har återuppstått – som Queen Latifah. En första teaser har släppts inför seriepremiären i februari.

The Equalizer är en modern uppdatering av en CBS-serie från 1985 med Edward Woodward i titelrollen. Numera förknippas dock titeln mer med Denzel Washington och filmerna från 2014 och 2018.

I den nya serien är The Equalizer för första gången en kvinna. Queen Latifah spelar Robyn McCall, en ensamstående mamma med mystisk bakgrund som använder sina speciella färdigheter för att under radarn skydda och försvara de som inte kan göra det själva. Genom att agera som en skyddsängel för andra försöker Robyn försonas med sig själv.

Queen Latifha har skapat den actionfyllda serien ihop med originalseriens medskapare Richard Lindheim. Castle-duon Terri Miller och Andrew Marlowe finns också ombord.

CBS har höga förväntningar och har gett The Equalizer den bästa möjliga placering en seriepremiär kan få, direkt efter Super Bowl den 7 februari.

I den färska teaser som CBS gjort offentlig på Twitter introduceras Robyn McCall och hennes dotter Deliliah (Laya DeLeon Hayes). “Vad är det med dig mamma? Utan förvarning så slutade du ditt jobb i förra månaden, vill du prata om det?”, frågar Delilah i klippet. ”Det är komplicerat”, svarar hennes mamma samtidigt som ett montage visar hur hon använder skjutvapen, undviker explosioner och räddar människor.

Även Chris Noth (Sex and the City), som spelar den före detta CIA-chefen William Bishop, dyker upp i teasern och konversationen mellan honom och Queen Latifah avslöjar att Robyn tidigare jobbat för CIA.

Rollistan består också av Lorraine Toussaint som Viola “Aunt Vi” Marsette, Tory Kittles som detektiv Marcus Dante, Adam Goldberg som Harry Keshegian och Liza Lapira som Melody Bayani. 

Oklart i nuläget med streamingsmöjligheterna i Sverige för The Equalizer. Serien kommer i USA att streamas på CBS All Access, så HBO Nordic eller Paramount+ borde ligga närmast till hands.