Prison Break-planerna blir verklighet

Nu är det bekräftat. Prison Break återkommer som eventserie. Både Wentworth Miller och Dominic Purcell är klara för Fox reboot av fängelseserien.

Det har snackats ett tag nu om en fortsättning på den populära fängelseserien, som sändes på Fox under åren 2005–2009, och nu är projektet i hamn. Fox bekräftade på sin pressdag på TCA (Television Critics Association) i Pasadena att en serie är beställd.

Att det är en eventserie med begränsat antal avsnitt (nio eller tio planeras) har gjort det möjligt för Wentworth Miller och Dominic Purcell att skriva på för att reprisera sina roller som bröderna Michael Scofield och Lincoln Burrows. Detta trots att båda redan är upptagna med The CW:s nya superhjälteserie DC’s Legends of Tomorrow och trots att alla trodde att Michael dog i seriefinalen. ”Paul T Scheuring kom till oss med en stor twist som förklarar varför han inte dog och vad har gjort sedan dess”, säger Fox-bossen Gary Newman.

Prison Break-skaparen Paul T Scheuring är showrunner även för rebooten. Tanken är också att fler av de gamla karaktärerna ska återvända. Förhandlingar pågår med bland andra Sarah Wayne Callies (aktuell i Colony på USA Networks) och Robert Knepper som spelade Sara och T-Bag i originalserien.

Fox siktar på premiär någon gång under säsongen 2016-2017. ”Storyn utspelar sig i ett internationellt landskap – det är inte en inhemsk historia. Vi öppnar med en mycket internationell story med samtidskänsla”, berättar den andra Fox-bossen Dana Walden.

Den som vill friska upp minnet eller helt missat den populära fängelseserien kan streama de fyra säsongerna av Prison Break på Netflix.