Ett HBO-projekt till för Kate Winslet

En ny miniserie hos HBO är nyligen bekräftad. Nu är Kate Winslet klar som leading lady för ytterligare en. Stephen Frears ska regissera The Palace.

Oscarsvinnaren Kate Winslet har gjort två miniserier hos HBO som både resulterat i Emmy-statyetter. Först Mildred Pierce 2011 och förra året Mare of Easttown. Nu fortsätter det lyckosamma samarbetet, inte bara med en utan med två miniserier parallellt.

För bara några veckor sedan blev det offentligt att Kate Winslet ska producera och spela huvudrollen i en miniserie baserad på Hernan Diaz bästsäljande roman Trust. Nu har ytterligare ett samarbete tillkännagetts i form av miniserien The Palace.

Handlingen sträcker sig under ett år och utspelar sig innanför väggarna på ett palats där en auktoritär regim börjar tappa fotfästet.

Kate Winslet ska spela huvudrollen och vara med och producera även The Palace. Bland producentkollegerna återfinns Stephen Frears som ska regissera och Will Tracy som är seriens skapare och showrunner.

“Vi är hedrade över att få arbeta med den är otroligt talangfulla gruppen. Att Kate Winslet och Stephen Frears, två av industrins ledande ljus, förenar sina krafter för att ge liv åt Will Tracys originella, exakta och bländande manus är en dröm som infrias för oss”, säger HBO:s vice programchef Francesca Orsi i ett uttalande.