Så delas Young Royals finalsäsong upp

Finalsäsongen av Young Royals delas upp i två delar. Fem avsnitt landar hos Netflix den 11 mars. En vecka senare släpps det allra sista avsnittet av den svenska originalserien.

Edvin Ryding och Omar Rudberg har blivit tonårsidoler som Wilhelm och Simon i Young Royals. Serien följer prins Wilhelm som efter en skandal tvingats börja på den prestigefyllda internatskolan Hillerska. Där lär han känna Simon, som har arbetarbakgrund, och Wilhelm börjar drömma om en framtid fylld av villkorslös kärlek långt bortom alla kungliga åtaganden. 

Så här lyder synopsis för finalsäsongen: Wilhelms tal får konsekvenser inte bara för hovet, utan också för hela skolan, när Hillerska ställs inför den värsta krisen i skolans historia. Prinsen och Simon är fast beslutna att vara tillsammans, men vad är de villiga att uppoffra när de inser att deras frihet och kärlek kanske går emot de kungliga idealen, traditionerna och plikterna?

Samtliga huvudrollsinnehavare återvänder. Förutom Edvin Ryding och Omar Rudberg så handlar det om Frida Argento som Sara, Malte Gårdinger som August och Nikita Uggla som Felice.

Det är drygt ett år sedan som Netflix förnyade Young Royals med en tredje och sista säsong. Huvudförfattaren Lisa Ambjörn förklarade då att hon redan hade vägen utstakad för säsong tre.

“Jag har alltid föreställt mig Young Royals som en serie i tre delar, och tack vare alla fansens engagemang för vår historia får vi nu möjlighet att berätta den sista. Slutet har varit klart för mig från första början och jag är så tacksam och hedrad över att få avsluta den här sagan som det var tänkt”.

Här är ett första klipp från den nya säsongen som alltså anländer i två delar den 11 och 18 mars.

Här är också den officiella trailern.