Rykte: David Lynch ska göra Netflixserie

Hetaste tv-ryktet just nu. Den kända regissören och Twin Peaks-skaparen David Lynch ska samarbeta med Netflix om en ny originalserie.

Ryktet bottnar i en produktionslista från Production Weekly. I utgåva 1222 finns ett titellöst David Lynch-projekt listat. Arbetsnamnet på projektet är Wisteria.

Enligt samma lista ska produktionen starta i maj 2021 och filminspelningen ske i Calvert Studios i Kalifornien. Lynch omnämns som författare och producent med hans återkommande samarbetspartner Sabrina S Sutherland också ombord som producent.

Redan i april började det florera rykten om att den 74-åriga regissören jobbade på en Netflixserie. På frågan om det stämmer svarade Lynch då: “Det finns alla sorters rykten. Jag har en show som kallas What Did Jack Do? på Netflix nu. Det är en bra show om en apa. Du borde se den. Det skulle verkligen hjälpa i karantän“.

Det var tre år sedan som det 17 minuter långa brottsmysteriet What Did Jack Do? släpptes på Netflix. Det innehöll mycket riktigt ett förhör av en apa.

Vare sig Netflix eller David Lynch själv har bekräftat uppgifterna.