Twin Peaks börjar – äntligen! – spelas in

Turerna kring Twin Peaks-rebooten har varit många. Men nu ser det ut som om de flesta hindren är passerade. Nästa månad börjar inspelningarna.

Twin Peaks-projektet har varit på och av ett flertal gånger. Läs mer om det här. Men nu är det nära. På Showtimes TCA-dag bekräftade Showtime-presidenten David Nevins att inspelningarna inleds i september. David Lynch kommer att regissera samtliga avsnitt.

Att Kyle MacLachlan repriserar sin ikoniska roll som Agent Dale Cooper är klart sedan tidigare. Vilka gamla bekanta som gör honom sällskap vill inte Nevins avslöja, men utlovar glada överraskningar: ”Ni borde vara optimistiska vad gäller de personer som ni vill ska finnas där. Dessutom tillkommer några överraskningar.” Han är också mycket nöjd med de manus han läst: ”Det är mycket tillfredsställande. 25 år har passerat. Men vi får svar på de frågor som fanns efter originalserien.”  

Mark Frost, som tillsammans med David Lynch skapat kultserien, har sagt att den nya omgången inte är färdig att sändas förrän 2017, men Showtime har inte helt gett upp planerna på premiär nästa år. ”Jag hoppas på 2016. Det är inte helt klart. I slutändan kommer det att avgöras av Lynch och Frost”, konstaterar Nevins.
Det är inte heller helt klart hur många avsnitt det blir, men troligen fler än nio. Förutsatt att det inte uppstår nya problem på vägen…